Priprema i usluživanje pizze u gostionici i bistrou

Datum: 25.08.2009, Utorak
Klasa: 011-01/09-03/159
Davatelj: Ministarstvo turizma

U svezi s predmetnim dopisom u kojem tražite odgovor da li se može pripremati i usluživati pizza u ugostiteljskom objektu vrste gostionica i vrste bistro te iznosite mišljenje da je pizza jednostavno jelo jednostavnije od svih toplih jela navodimo sljedeće Prema članku 4 stavku 1 točki 2 Pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina Restorani Barovi Catering objekti i Objekti jednostavnih usluga Nar nov br 82 07 gostionica je vrsta ugostiteljskog objekta u kojem se pretežito pripremaju i uslužuju gotova uobičajena domaća topla i hladna jela te uslužuju pića pripremaju i uslužuju napici a prema točki 7 istog stavka bistro je ugostiteljski objekt u kojem se pretežito pripremaju i uslužuju jednostavna hladna i topla jela te uslužuju pića i pripremaju i uslužuju napici Prema članku 10 stavku 1 cit Pravilnika gostionica mora između ostalog imati kuhinju i priručni prostor za čuvanje hrane i pića a prema članku 15 cit Pravilnika bistro mora imati između ostalog prostor za pripremanje jela i priručni prostor za čuvanje hrane i pića Prema članku 52 stavku 1 cit Pravilnika kuhinja u ugostiteljskom objektu prostorom uređenjem opremom i uređajima mora odgovarani potrebama ponude odnosno asortimana jela napitaka pića i slastica i broju konzumnih mjesta a ...



Da bi ste vidjeli mišljenje/stajalište trebate se pretplatiti na PiP



Ako ste pretplatnik upišite svoje korisničko ime i zaporku


Povratak na mišljenja