Novosti u poslovanju u ugostiteljskim objekatima

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 8.2012
Članak:
Novosti u poslovanju u ugostiteljskim objekatima
Stranica:
144.
Autor/i:
Autor: Maja MAGDIĆ-HANŽEK, dipl. iur.
Sažetak:

Novosti u poslovanju u ugostiteljskim objekatima proizlaze iz donesenih Izmjena i dopuna Pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina „Restorani“, „Barovi“, „Catering objekti“, i „Objekti jednostavnih usluga“ koje su objavljene u Nar. nov., br. 75/12. i koje su stupile na snagu 14. srpnja 2012. Najvažnije izmjene odnose se na pružanje ugostiteljskih usluga, jer je pizza propisana kao jednostavno jelo, uvodi se komercijalni naziv banket/restoran, proširen je predmet poslovanja u pojedinim objektima jednostavnih usluga, prostorijom za usluživanje smatraju se i hodnici trgovačkog centra i sl. U nastavku dajemo kratak pregled izmjena i dopuna ovog Pravilnika.

1. Pizza je propisana kao jednostavno jelo
2. Proširen je predmet poslovanja kod objekta jednostavnih usluga
3. Uporaba naziva banket/restoran
4. Izmjene koje se odnose na prostor za usluživanje gostiju

Hashtags:
#TržišteIPropisi