Registar ugovora o javnoj nabavi i okvirnih sporazuma – prednosti i rizici

Časopis: Pravo i porezi - 3.2017
Članak:
Registar ugovora o javnoj nabavi i okvirnih sporazuma – prednosti i rizici
Stranica:
50.
Autor/i:
Autor: Dr. sc. Stanka PEJAKOVIĆ , dipl. iur.
Sažetak:

      Predmet analize u ovome članku je značenje registara ugovora o javnoj nabavi, uzimajući u obzir određena ograničenja koja nalažu načelo zaštite tržišnog natjecanja i načelo zaštite povjerljivih informacija gospodarskih subjekata.
      Razmatranja su u ovome članku isticanje prednosti i procjena prednosti u odnosu prema rizicima, da bi potom bile prikazane neke mjere kojima bi se mogla ograničiti puna transparentnost ugovora o javnoj nabavi i okvirnih sporazuma njihovim objavljivanjem (potpunim ili segmentiranim) u registrima, odnosno skicirani su neki prijedlozi mjera u cilju smanjenja rizika publikacije informacija objavljivanjem ugovora o javnoj nabavi i okvirnih sporazuma u registru ugovora i okvirnih sporazuma. Prijedlozi odnosno preporuke dane su općenito, s obzirom na postojeće trendove u javnoj nabavi, ne vezujući analizu za pojedini nacionalni zakonodavni okvir.
      Namjera je ovoga članka podrobnije analizirati postojeće trendove u onom dijelu, odnosno u vezi s pitanjima koje pravo EU izričito ne uređuje te analizirati prednosti ali i nedostatke objavljivanja registra ugovora o javnoj nabavi i okvirnih sporazuma.

1. Uvod
2. Svrha vođenja registra ugovora o javnoj nabavi i okvirnih sporazuma
3. Problematika uspostavljanja i vođenja registra ugovora o javnoj nabavi i okvirnih sporazuma
4. Zaključak

Hashtags:
#Pravo, #UpravnoPravo