Računovodstveno praćenje pekarske proizvodnje

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 11.2019
Članak:
Računovodstveno praćenje pekarske proizvodnje
Stranica:
24.
Autor/i:
Autor: Dr. sc. Tamara CIRKVENI FILIPOVIĆ , prof. vis. šk. i ovl. rač.
Sažetak:

      U ovom članku autorica obrazlaže računovodstveno praćenje proizvodnje pekarskih proizvoda (kruha, peciva, kifli i dr.) u skladu sa zahtjevima računovodstvenih standarda. Budući da navedena proizvodnja zahtijeva i vođenje knjige KEUB, u članku se objašnjava i način vođenja navedene knjige. Autorica definira i važnost utvrđivanja normativa u toj djelatnosti, posebnosti koje se odnose na povrat pekarskih proizvoda i ostale specifičnosti s kojima se poduzetnici u toj djelatnosti susreću u poslovnoj praksi.

1. Uvod
2. Oporezivanje pekarskih proizvoda PDV-om
3. Vođenje knjige KEUB
4. Nabava i utrošak sirovina i materijala u pekarskoj proizvodnji
5. Računovodstveno praćenje proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda
6. Manjkovi u proizvodnji pekarskih proizvoda
7. Povrat pekarskih proizvoda
8. Zaključak

Hashtags:
#KEUB, #Proizvodnja, #Računovodstvo, #RačunovodstvoProizvodnje