Minimalni uvjeti i kategorizacija objekata za obavljanje ugostiteljske djelatnosti

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 6.2005
Članak:
Minimalni uvjeti i kategorizacija objekata za obavljanje ugostiteljske djelatnosti
Stranica:
70.
Autor/i:
Autor: Darko MAREČIĆ, dipl. iur.
Sažetak:
Ugostiteljska djelatnost je pripremanje hrane i obavljanje usluga prehrane, pripremanje i usluživanje pića i napitaka za potrošnju na mjestu pripreme i usluživanja, ali i pripremanje hrane za potrošnju na drugima mjestima (catering), te usluga smještaja.

Ugostiteljsku djelatnost mogu obavljati registrirani ugostitelji te, prema uvjetima propisanima u Zakonu o ugostiteljstvu javne ustanove koje upravljaju nacionalnim parkovima i parkovima prirode te ugostiteljske ustanove i đački domovi, a građani mogu obavljati samo pojedine ugostiteljske usluge. Opširnije piše o tome u nastavku naš suradnik iz Državnog inspektorata.

Hashtags: