Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 4.2007 |
Članak: |
Utvrđivanje normativa utroška namirnica i pića u hotelijerstvu |
Stranica: |
41. |
Autor/i: |
Autor: Mr. sc. Vlado ANDRIJAŠEVIĆ, dipl. oec. |
Sažetak: |
U svim objektima koji obavljaju poslovnu aktivnost u okviru ugostiteljske djelatnosti obvezno je utvrditi normative utrošaka namirnica, pića i napitaka. U ovome radu autor piše o propisima koji uređuju obvezu utvrđivanja normativa utrošaka, sam postupak utvrđivanja pojedinih normativa utrošaka, knjiženje nabave i obračun utrošaka sa knjiženjem.Primjeri se temelje na hotelijerskoj praksi i oni su podrobno razrađeni, što može poslužiti kao model praktičarima za njihove potrebe.
|
Hashtags: |
#Računovodstvo, #RačunovodstvoUgostitelja, #UslužneDjelatnosti |