Mjere ograničavanja društvenog okupljanja, rada trgovina, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događa

Datum: 27.04.2020, Ponedjeljak
Autor: H.V.

Danas, 27. travnja 2020. godine, na snagu je stupila nova Odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 (Nar. nov., br. 51/20.). Ovom Odlukom obustavljen je rad sljedećih subjekata:

OBUSTAVA RADA
 
IZNIMKA
(DOZVOLJEN RAD)
TRAJANJE
 
Poslovni subjekti koji obavljaju djelatnost trgovine unutar trgovačkih centara
 
Prodavaonica kojima je do dana primjene ove Odluke bio dopušten rad sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanjaDo donošenja nove odluke 
Kulturne djelatnosti, održavanje izložbi, revija i sajmova
Rad knjižnica, muzeja, galerija, antikvarijata i knjižara
 
Do donošenja nove odluke

 
Ugostiteljski objekti svih kategorija
 
Usluge pripreme i dostave hrane, usluge smještaja te rada pučkih i studentskih kuhinja

Do donošenja nove odluke
 
Poslovni subjekti koji obavljaju uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima (primjerice: frizeri, kozmetičari, brijači, pedikeri)
 

Određuje se u trajanju do 3. svibnja 2020.

 
Poslovni subjekti koji obavljaju uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima (saloni za masažu, saune, bazeni)
 


Do donošenja nove odluke

 
Teretane, sportski centri, fitness i rekreacijski centri

 
Do donošenja nove odluke
 
Sportska natjecanja i organizirani treninzi 
Trening sportašica i sportaša I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te trening seniorskih sportskih ekipa koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja


Do donošenja nove odluke


 
Održavanje dječjih i drugih radionica te organiziranih plesnih škola


 

Do donošenja nove odluke
 
Rad autoškola i škola stranih jezika

 
Do donošenja nove odluke
 
Vjerska okupljanja
 

 
Određuje se u trajanju do 1. svibnja 2020.


Svi poslovni subjekti kojima nije obustavljen rad te organizatori javnih događanja i okupljanja koja nisu zabranjena obvezni su se pridržavati svih općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavljuju na svojim mrežnim stranicama.

Između ostaloga, Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim je službenim internetskim stranicama objavio sljedeće preporuke za rad i postupanje:

Povratak na vijesti