Odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Datum: 25.04.2020, Subota
NN br. 51/2020

S obzirom na mogućnost prijenosa bolesti COVID-19 sve osobe na području Republike Hrvatske obvezne su strogo se pridržavati protuepidemijskih mjera i stroge mjere fizičkog distanciranja iz ove Odluke te posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stroga mjera fizičkog distanciranja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1) metra na otvorenom prostoru.

Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja (Nar. nov., br. 32/20. i 48/20.) i Odluka o iznimnoj obustavi mjere ograničenja rada prodavaonica u kojima se prodaje građevinski materijal zbog saniranja posljedica potresa u Gradu Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji (Nar. nov., br. 38/20.) stavljaju se izvan snage danom primjene ove Odluke.

Ova Odluka stupa na snagu 25. travnja 2020., a primjenjuje se od 27. travnja 2020., a može se vidjeti ovdje

Povratak na nove propise