Odluka o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga

Datum: 14.10.2020, Srijeda
NN br. 111/2020

Odlukom se privremeno, za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, uređuje rad i ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga.

Pravne ili fizičke osobe koje upravljaju ugostiteljskim objektima, pružatelji ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva obvezni su organizirati rad sukladno općim i posebnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje su objavljene na njihovim mrežnim stranicama te osigurati da se njihovi zaposlenici i gosti pridržavaju utvrđenih epidemioloških mjera.

Ugostiteljski objekti mogu raditi od 6,00 do 24,00 sata. Radno vrijeme odnosi se i na pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, osim za usluge smještaja, a ne odnosi se na ugostiteljske objekte iz skupina »Hoteli«, »Kampovi« i »Ostali ugostiteljski objekti za smještaj«, osim za ugostiteljske objekte drugih skupina koji rade u njihovom sastavu.

Ova Odluka primjenjuje se od 14. listopada 2020., a može se vidjeti ovdje

Povratak na nove propise