Polugodišnji obračun kod neprofitnih organizacija


Trajanje: 1 h 17 min
Datum: 06.07.2021

Cijena: 400,00 KN
53,09 EURSnimka webinara - Polugodišnji obračun kod neprofitnih organizacija

p class="pasus">Ako se pitate morate li za neprofitne organizacije (udruge, saveze, zaklade, komore, sindikate i druge osobe slične vrste) predati ikakav financijski izvještaj, ova snimka webinara namijenjena je Vama.

O kojim je izvještajima riječ, do kada se predaju, kome se predaju, kako vrednovati neke od njegovih stavaka, ima li kakvih novosti u odnosu na prethodno istovrsno razdoblje? Očekuju li se kakve promjene u sustavu?

Uz odgovore na navedena pitanja, upozorava se i na ostale aktualnosti.

Program:

Predavač: Nada DREMEL, dipl. oec., ovl. rač., ovl. rev. i ovl. por. savj.

 • Razvrstavanje stvari i prava: sitni inventar, dugotrajna imovina uz posredno priznavanje rashoda ili samo rashod
 • Vrednovanje imovine i njezino uključivanje u rashode: amortizacija (od kada, po kojim stopama), rashodovanje, prodaja (treba li izdati račun, kako naplatiti, treba li fiskalizirati račun?), umanjenje vrijednosti: da ili ne
 • Otpis potraživanja i obveza: je li moguće, tko donosi odluke, porezno motrište tih otpisa
 • Raspolaganje novcem i nefinancijskom imovinom: posudba, oročavanje, darovanje
 • Uključivanje donacija u prihode i njihov suodnos s rashodima koje financiraju
 • Ostale teme:
  • Porez na dobitak
  • Obvezene pomoćne knjige u sustavu dvostavnog knjigovodstva
 • Uputa za predaju financijskih izvještaja: donosi li kakve novosti i na što posebno upućuje?

Ovaj video materijal je snimka webinara održanog 6. srpnja 2021. godine.

Cijena video snimke je 400,00 kn (320,00 kn + 25 % PDV-a), a uključuje pravo na pregledavanje snimke webinarai pisani materijal (prezentaciju predavača u PDF-formatu).

Uvjeti korištenja

Za kupnju prava na pregledavanje snimke webinara  potrebno je popuniti narudžbenicu sa svim navedenim podacima te uplatiti punu cijenu za odabranu snimku webinara.

Ako ste novi korisnik, nakon primljene potvrde o uplati, na adresu elektroničke pošte koja je navedena u narudžbenici dostavit ćemo pristupne podatke za pristup snimci webinara   (korisničko ime i lozinku).

Ako ste postojeći korisnik, nakon što je kupnja potvrđena, klikom na korisničko ime na našoj internetskoj stranici biti će vidljiva ikona ''Moj video'' te će se klikom na istu otvoriti sva video predavanja koje ste kupili.

Snimka webinara  može se pogledati u roku od 72 sata od prvog pokretanja snimke te uključuje ukupno tri pokretanja snimke. Sustav registrira pokretanje snimke kod svakog novog dolaska na stranicu snimke, a to uključuje i osvježavanje stranice s videom (refresh).