Pravilnik o dopuni Pravilnika o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici

Datum: 30.07.2020, Četvrtak
NN br. 88/2020

Pravilnom su dopunjene odredbe čl. 7. Pravilnika o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici (Nar. nov., br. 14/20.).

Prema tim dopunama visina godišnje paušalne svote članarine koju plaća osoba koja pruža ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu ovisi o broju kreveta u sobi, apartmanu ili kući za odmor i broju smještajnih jedinica u kampu i kamp-odmorištu odnosno prema kapacitetu u objektu za robinzonski smještaj sukladno propisu kojim se uređuje obavljanje ugostiteljske djelatnosti, iznimno u 2020. godini, umanjuje se za 50 %. Uz to, iznimno u 2020. godini, godišnji paušalni iznos članarine ne plaća se na pomoćne ležajeve.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu 31. srpnja 2020., a može se vidjeti ovdje

Povratak na nove propise