Prijava radnih nedjelja u sustav fiskalizacije

Datum: 30.06.2023, Petak
Autor: I.P.

Porezna uprava uputila je obavijest obveznicima fiskalizacije u vezi prijave radnih nedjelja kod trgovaca na koje se primjenjuje ograničenje u broju radnih nedjelja u godini. Tu obavijest prenosimo u nastavku.

Vezano za Zakon o trgovini kojim je određeno da trgovac može samostalno odrediti 16 nedjelja u godini kao radne s primjenom od 1. srpnja 2023. godine obavještavamo obveznike fiskalizacije koji mogu odrediti radno vrijeme u djelatnosti trgovine prema navedenom Zakonu da prijavu radnog vremena za poslovni prostor u sustavu fiskalizacije obavljanju na način da na kartici redovnog radnog vremena odjavljuju nedjelje, a potom nedjelje prijavljuju kao iznimke pri čemu se unose datumi radnih nedjelja i njihovo radno vrijeme.

Obveznicima fiskalizacije ostavlja se rok od mjesec dana odnosno do 1. kolovoza 2023. godine da unesu promjene radnog vremena za poslovni prostor u sustav fiskalizacije.

Prema tome, sada je omogućena prijava iznimki radnog vremena za poslovni prostor u sustavu fiskalizacije za cijelu kalendarsku godinu, a ne samo za mjesec dana unaprijed kako je to bio slučaj ranije.

Povratak na vijesti