Prva godišnja razvojno-financijska konferencija

Datum: 21.01.2015, Srijeda
Autor: I.T.

FINANCIRANJE PROJEKATA DRUŠTVENOG I GOSPODARSKOG

RAZVOJA HRVATSKE IZ FONDOVA EU

4. i 5. veljače 2015. godine, Esplanade Zagreb Hotel

Grand Place / Grote Markt - glavni trg u Bruxellesu

Filipović poslovno savjetovanje d.o.o. organizira Prvu godišnju razvojno-financijsku konferenciju „Financiranje projekata društvenog i gospodarskog razvoja Hrvatske iz fondova EU“, koja će se održati 4. i  5. veljače 2015. godine u Esplanade Zagreb hotelu. Na Konferenciji će sudjelovati više od 500 sudionika te će predavati preko 100 predavača.

Poslovni i stručni partner Konferencije je Razbor d.o.o. Glavni Institucionalni Pokrovitelji Konferencije su Ministarstvo gospodarstva te Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Institucionalni Pokrovitelj je Europska banka za Obnovu i razvoj. Pokrovitelji Konferencije su Udruga gradova, Hrvatska zajednica županija, Udruga općina u Republici Hrvatskoj, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca. Srebrni sponzor je Horwath i Horwath Consulting Zagreb d.o.o. Brončani sponzori su Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Sense savjetovanje d.o.o. i GDi CROATIA. Sponzori Konferencije su Libusoft Cicom d.o.o., BDO Savjetovanje d.o.o., Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Refreshment Partner je Nescafé. Zeleni partner Konferencije je Hrvatski savjet za zelenu gradnju.

Na ovome razvojno-financijskome skupu sustavno će se prezentirati sredstva iz EU fondova koja su na raspolaganju korisnicima u Republici Hrvatskoj u razdoblju do 2020. godine, i to prema 11 tematskih ciljeva kohezijske politike EU.

Europska komisija je 12. prosinca 2014. godine odobrila hrvatski Operativni program Konkurentnost i kohezija, što otvara put za povlačenje 6,81 milijardi eura europskih sredstava u razdoblju 2014.-2020. godine.  Operativni program bit će detaljno prezentiran na Konferenciji.

Na Konferenciji će se posebno prezentirati područje poljoprivrede i ruralnog razvoja te različiti modeli sufinanciranja EU projekata, a bit će prezentirani i konkretni projekti. Predstavit će se ključni elementi planiranja projekata kod korištenja EU fondova, kao i iskustva uspješnih korisnika. Vrhunski hrvatski stručnjaci prezentirat će pojedine vrste projekata i njihovo financiranje. Uz individualne konzultacije s predavačima Konferencije, bit će organizirani i Okrugli stolovi na kojima će sudionici Konferencije moći u manjim skupinama, uz vodstvo moderatora, raspravljati niz zanimljivih tema vezanih uz EU fondove.

Na Konferenciji će sudjelovati svi relevantni sudionici razvoja projekata: župani, gradonačelnici, načelnici, pročelnici i predstavnici nadležnih državnih tijela, tijela jedinica regionalne i lokalne zajednice, predsjednici, članovi uprava i direktori državnih i privatnih poduzeća, ravnatelji i drugi predstavnici nadležnih državnih agencija i institucija, predsjednici i članovi uprava banaka i drugih financijskih institucija, savjetnici za EU fondova, izvođači radova, isporučitelji opreme, voditelji projekata, urbanisti, arhitekti, inženjeri i svi drugi zainteresirani stručnjaci i poslovni ljudi.

Detaljne obavijesti o Konferenciji pogledajte na www.filipovic-savjetovanje.hr

Povratak na vijesti