Trgovina - propisi

Datum: 04.05.2012, Petak
Autor: M.H.

Samo pretplatnici na internet izdanje časopisa uz prijavu na RRiF-ovom Internet portalu s ispravno unesenim korisničkim imenom i zaporkom mogu pristupiti području propisa.

Na izborniku, s lijeve strane, "PROPISI I STAJALIŠTA" klikom na "Propisi" može se pristupiti pročišćenim tekstovima pojedinih propisa, a upravo je pripremljen cijeli važeći pravni okvir trgovinskog poslovanja.


S obzirom na to da je Zakon o trgovini od svog donošenja mijenjan, a i na to da su  Odlukom Ustavnog suda RH ukinuti stanoviti članci predmetnog Zakona,  pretplatnicima na web izdanje časopisa RRiF i Pravo i porezi omogućen je uvid u važeći tekst Zakona o trgovini uz naznaku stupanja na snagu izvornog teksta te njegovih novela, kao i u tekst Odluke Ustavnog suda RH.

Kao posebna pogodnost ovom izdanju dani su i urednički pročišćeni tekstovi zakona s područja trgovine koji se smatraju relevantnima u okviru ovog područja, kao i izvadak iz uredničkog pročišćenog teksta jednoga od njih, što čini određenu, jedinstvenu cjelinu ovog izrazito značajnog i nezaobilaznog područja obavljanja gospodarske djelatnosti.

Budući da provedbeni propisi nastavno razrađuju primjenu zakona s područja trgovine, a da ih je u primjeni stanoviti broj, sastavni dio ovog izdanja su izvorni te urednički pročišćeni tekstovi provedbenih propisa relevantnih za primjenu zakona s područja trgovine. Uz svaki od pročišćenih tekstova provedbenog propisa odnosno izvornih tekstova provedbenih propisa naznačena je odredba članka zakona na temelju koje je donesen taj provedbeni propis.

Svim korisnicima ovog našeg aktualnog izdanja želimo brzo i jednostavno snalaženje u pouzdanim i lako dostupnim izabranim propisima u području trgovine u nas.  
      

Mr. sc. Ljerka MARKOTA
Ante VIDOVIĆ, dipl. iur.


Područje propisa može se vidjeti i klikom ovdje.
 

Povratak na vijesti