Uputa za web izdanja

Pretplata na web izdanje časopisa

Pretplata na web izdanje časopisa omogućuje korisnicima da po prijavi na našoj stranici dobiju online pristup do svih članaka u svim brojevima časopisa na koje su pretplaćeni.

Novije članke (počevši od srpnja 2020. godine) možete otvoriti kao web stranicu koja je prilagođena za čitanje na ekranima, a osobito je prikladna za čitanje na mobitelima i tabletima.

Ako članak želite isprintati preuzmite PDF verziju članka. Pretplatnicima su dostupni PDF-ovi svih članaka počevši od siječnja 2000. godine

Kupnja web izdanja pojedinačnih brojeva časopisa

Kupovina web izdanja pojedinačnog broja časopisa omogućuje korisniku/korisnici da po prijavi na našoj stranici dobije online pristup do svih članaka u pojedinom broju časopisa koji je kupio/la.

Nakon općih uputa za čitanje i preuzimanje članaka koje važe za naše pretplatnike, nalaze se i dodatne upute za kupce pojedinačnih brojeva

Upute za čitanje/preuzimanje članaka

Da bi dobili pristup članku prvo je potrebno prijaviti se na našu stranicu, a zatim članak možete pronaći i čitati/preuzeti na jedan od sljedećih načina

Prijava na stranicu rrif.hr

Upis korisničkog imena i zaporke

Kliknite na link "prijava" u gornjem desnom dijelu stranice i prijavite se sa korisničkim imenom i zaporkom koje ste od nas dobili

Potvrda uspješne prijave

Potvrda uspješne prijave na stranicu je to što će na mjestu gje je bio link za prijavu sada pisati vaše ime i prezime ili naziv vaše firme.

Pristup članku kroz sadržaj časopisa

Ovako možete doći do članka kada znate u kojem broju časopisa se nalazi i kako se otprilike članak zove.

Izbor stručnog časopisa

Desno od scrollera s aktualnim vijestima nalaze se naslovnice najnovijih brojeva časopisa RRiF, te Pravo i porezi. Kliknite na naslovnicu časopisa koji želite pregledavati.

Izbor željenog broja časopisa

Nakon klika na naslovnicu pokazati će vam se sadržaj zadnjeg broja izabranog časopisa. Otvorite listu iznad naslovnice zadnjeg broja i izaberite broj časopisa koji želite pregledavati

Pregled sadržaja željenog časopisa

Na ekranu će se pokazati prvih nekoliko članaka iz tog časopisa

Izbor željenog članka

Pomaknite se niže niz stranicu dok ne pronađete članak koji želite čitati.

Čitanje ili preuzimanje željenog članka

Klikom na naslov članka (vidi prethodnu sliku) otvoriti će se sažetak tog članka. Na dnu te stranice nalaze se dva gumba "Pročitaj cijeli članak" i "Preuzmi cijeli članak"

Klikom na gumb "Pročitaj cijeli članak" traženi članak će se otvoriti u vašem pregledniku formatiran kao obična HTML stranica. Taj način je naročito prikladan za čitanje na ekranima (stolna računala, tableti i mobiteli).

Klikom na naslov "Preuzmi cijeli članak" preuzeti ćete PDF traženog članka. Ovaj oblik je zahvalniji za ispis na printer i za pregled članaka s velikim/kompliciranim tablicama.

Ako niste prijavljeni umjesto dva spomenuta gumba vidjet ćete onaj s pozivom na pretplatu.

Ako ste otvorili članak stariji od srpnja 2021. godine onda će biti vidljiv samo gumb za preuzimanje PDF-a članka.

Pristup članku uz pomoć pretraživanja

Iniciranje pretraživanja

Kliknite na ikonu povečala u gornjem desnom kutu stranice

Upis pojmova pretraživanja

U predviđeno polje upišite pojam (ili više njih) po kojima želite pretraživati, te kliknite na gumb "Pretraži"

Preporučamo da upisujete samo korijene riječi, jer ako npr. upišete pojam "vozila" nećete u rezultatima dobiti članke u kojima se nalaze riječi "vozilo", "vozilima", "vozilu"...

Rezultati pretraživanja

Nakon klika na gumb "pretraži" otvorit će vam se rezultati sa svim stavkama upisanim u našu bazu podataka u kojoj se spominju svi pojmovi koje ste upisali u pretraživač.

Ako želite da vam budu prikazani samo članci koji ispunjavaju tražene uvjete kliknite na tab "Časopisi".

Pronalazak željenog članka u rezultatima pretraživanja

Pomaknite se niže na stranici sve dok ne pronađete članak koji tražite, kliknite na njegov naslov i pokazati će se sažetak tog članka odakle možete čitati ili preuzeti članak kako je ranije opisano.

Pristup pojedinačno kupljenim časopisima

Otvaranje osobnog izbornika

Nakon prijave kliknite na vaše ime kako bi otvorili osobni izbornik.

Osobni izbornik

Kliknite na gumb "Moji časopisi" kako bi vam se otvorio sljedeći prozor s njihovim popisom.

Popis pojedinačno kupljenih časopisa

Ovdje imate popis svih svojih pojedinačno kupljenih časopisa i klikom na odgovarajući gumb otvorit ćete njegov sadržaj, a dalje postupite kako je ranije opisano.