Uputa za sastavljanje polugodišnjeg izvještaja za neprofitne organizacije

Datum: 14.07.2022, Četvrtak
Autor: J.V.

Polugodišnji financijski izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2022. godine obvezno predaju neprofitne organizacije obveznice vođenja dvojnog knjigovodstva, neprofitne organizacije od čijeg je osnivanja prošlo tri ili manje godine te neprofitne organizacije koje udovoljavaju uvjetima za vođenje jednostavnog knjigovodstva, ali su se odlučile za vođenje dvojnog knjigovodstva.

Vjerske zajednice su izuzete od ove obveze, ali to se ne odnosi na pravne osobe kojima su osnivački vjerske zajednice – one su obveznici sastavljanja i predaje polugodišnjeg izvještaja. Političke stranke također nisu obveznici sastavljanja polugodišnjeg izvještaja.

Rok za predaju ovog polugodišnjeg financijskog izvještaja je 1. kolovoza 2022. godine.

Ministarstvo financija objavilo je na svojim stranicama Uputu za izradu i predaju financijskih izvještaja neprofitnih organizacija za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2022. godine, a kojoj se može pristupiti ovdje.

Detaljnije o sastavljanju polugodišnjeg financijskog izvještaja za neprofitne organizacije može se pročitati u časopisu RRiF br. 7/22. od str. 55.

Povratak na vijesti