| Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 9.2012 |
| Članak: |
Računovodstvo proizvodnje proizvoda od mesa i mesnih prerađevina |
| Stranica: |
41. |
| Autor/i: |
Autor: Mr. sc. Katarina HORVAT JURJEC, dipl. oec. i ovl. rač. |
| Sažetak: |
U prošlom broju časopisa RRiF pisali smo o računovodstvenom praćenju tova svinja, dok se u ovom članku prikazuje računovodstveno praćenje proizvodnje proizvoda od mesa i mesnih prerađevina. Na praktičnom primjeru prikazano je kako evidentirati nabavu i utrošak zaliha sirovina i materijala te kako napraviti obračun proizvodnje, odnosno na koji način obračunati i rasporediti troškove te kako vrednovati zalihe nedovršene proizvodnje, poluproizvoda i gotovih proizvoda, poštujući pritom odredbe MSFI-a i HSFI-a. 1. Uvodne napomene |
| Hashtags: |
#Računovodstvo, #RačunovodstvoProizvodnje |