Upravne mjere i postupanje turističkih inspektora kod utvrđenih prekršaja u ugostiteljskoj djelatnosti

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 4.2017
Članak:
Upravne mjere i postupanje turističkih inspektora kod utvrđenih prekršaja u ugostiteljskoj djelatnosti
Stranica:
165.
Autor/i:
Autor: Maja MAGDIĆ-HANŽEK, dipl. iur.
Sažetak:

      Turistički inspektori Ministarstva turizma u okviru nadležnosti propisane Zakonom o turističkoj inspekciji obavljaju inspekcijski nadzor nad primjenom zakona i drugih propisa kojima se uređuju način i uvjeti pod kojima pravne i fizičke osobe obavljaju ugostiteljsku djelatnost ili pružaju ugostiteljske usluge, uključujući obavljanje ugostiteljske djelatnosti suprotno izdanom rješenju nadležnog tijela, osim u slučaju neregistriranog obavljanja ugostiteljske djelatnosti.
      U časopisu RRiF br. 4/16., objavljen je članak pod naslovom „Uvjeti obavljanja i obveze pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu – iznajmljivača“, u RRiF br. 5/16. objavljen je članak pod naslovom „Što turistički inspektori kontroliraju u inspekcijskom nadzoru ugostiteljskih objekta“, u RRiF br. 6/16. objavljen je članak pod naslovom „Što turistički inspektori kontroliraju u inspekcijskom nadzoru u smještajnim objektima“ te u RRiF br. 7/16., objavljen je članak pod naslovom „Inspekcijski nadzor pružanja ugostiteljskih usluga u turizmu na OPG-u“.
      U svim navedenim člancima propisane su obveze ugostitelja i pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu – iznajmljivača te nositelja ili člana OPG-a, u skladu sa Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti te podzakonskim propisima, s prekršajnim odredbama.
      Koje su ovlasti turističkog inspektora, koje uprave mjere donose te kako postupaju turistički inspektori kod utvrđenih prekršaja, može se pročitati u nastavku članka.

1. Uvod
2. Koje su ovlasti turističkog inspektora
3. Upravne mjere
4. Postupanje turističkog inspektora kod utvrđenih prekršaja
5. Presude prekršajnih sudova
6. Zaključak

Hashtags: