Dostava hrane i pića izvan ugostiteljskog objekta – catering

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 12.2005
Članak:
Dostava hrane i pića izvan ugostiteljskog objekta – catering
Stranica:
200.
Autor/i:
Autor: Maja MAGDIĆ-HANŽEK, dipl. iur.
Sažetak:
U današnje vrijeme sve se više ugostiteljske usluge - hrana, piće i napitci - traže i izvan ugostiteljskog objekta. Povod tome su različiti razlozi: proslava blagdana, rođendana, vjenčanja, radni uspjesi, promocije itd., jer korisnicima vlastiti prostor omogućuje zatvoren krug gostiju, nije ograničeno vrijeme trajanja, financijski je povoljnije, a pritom se gubi što manje (radnoga) vremena. S druge strane ugostitelj posjeduje sve što je potrebno za realizaciju navedene ugostiteljske usluge: prostor za pripremu, inventar, hranu, piće, napitke i stručno osoblje, te dostavno vozilo. O čemu sve pritom treba voditi računa, pročitajte u nastavku.
Hashtags: