Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 12.2005 |
Članak: |
Dostava hrane i pića izvan ugostiteljskog objekta – catering |
Stranica: |
200. |
Autor/i: |
Autor: Maja MAGDIĆ-HANŽEK, dipl. iur. |
Sažetak: |
U današnje vrijeme sve se više ugostiteljske usluge - hrana, piće i napitci - traže i izvan ugostiteljskog objekta. Povod tome su različiti razlozi: proslava blagdana, rođendana, vjenčanja, radni uspjesi, promocije itd., jer korisnicima vlastiti prostor omogućuje zatvoren krug gostiju, nije ograničeno vrijeme trajanja, financijski je povoljnije, a pritom se gubi što manje (radnoga) vremena. S druge strane ugostitelj posjeduje sve što je potrebno za realizaciju navedene ugostiteljske usluge: prostor za pripremu, inventar, hranu, piće, napitke i stručno osoblje, te dostavno vozilo. O čemu sve pritom treba voditi računa, pročitajte u nastavku. |
Hashtags: |