Utvrđivanje normativa utroška namirnica i pića u hotelijerstvu

Časopis: Računovodstvo, revizija i financije - 4.2007
Članak:
Utvrđivanje normativa utroška namirnica i pića u hotelijerstvu
Stranica:
41.
Autor/i:
Autor: Mr. sc. Vlado ANDRIJAŠEVIĆ, dipl. oec.
Sažetak:
U svim objektima koji obavljaju poslovnu aktivnost u okviru ugostiteljske djelatnosti obvezno je utvrditi normative utrošaka namirnica, pića i napitaka. U ovome radu autor piše o propisima koji uređuju obvezu utvrđivanja normativa utrošaka, sam postupak utvrđivanja pojedinih normativa utrošaka, knjiženje nabave i obračun utrošaka sa knjiženjem.Primjeri se temelje na hotelijerskoj praksi i oni su podrobno razrađeni, što može poslužiti kao model praktičarima za njihove potrebe.
  1. Pristupne napomene
  2. Praćenje nabave pića, hrane i drugog materijala (zaliha)
  3. Načini razduženja namirnica, pića i napitaka u hotelijerstvu
  4. Razduženje hrane i pića na temelju normativa
  5. Odluka o dopuštenoj visini kala, rastepa, kvara i loma
  6. Ostala specifična zaduženja i razduženja
  7. Zaključak
Hashtags:
#Računovodstvo, #RačunovodstvoUgostitelja, #UslužneDjelatnosti