| Časopis: | Računovodstvo, revizija i financije - 7.2010 |
| Članak: |
Prodaja sezonske hrane na otvorenim prostorima |
| Stranica: |
106. |
| Autor/i: |
Autor: Darko MAREČIĆ, dipl. iur. |
| Sažetak: |
Tijekom ljetnih mjeseci pojačana je prodaja sezonskog voća i povrća, gljiva, sira, meda, riba i drugih prehrambenih proizvoda na klupama i štandovima na tržnici i izvan njih, posebice uz frekventne prometne pravce i na javnim površinama turističkih mjesta. Tema ovog članka je uputiti prodavatelje ovih proizvoda pod kojim uvjetima i na koji način mogu obavljati prodaju sezonske hrane i kojih se obveza pritom moraju pridržavati. 1. Uvod 2. Tko može i na koji način obavljati prodaju na otvorenom 3. Zabrane i ograničenja glede prodaje hrane na otvorenom 4. Označavanje sezonske hrane koja se prodaje na otvorenom 5. Obveze prodavatelja pri prodaji sezonske hrane 6. Zaključak |
| Hashtags: |
#Maloprodaja, #Računovodstvo, #RačunovodstvoTrgovine, #TržišteIPropisi |